Telataipaleen kanavaristeily

Reitti: Suvorovin sotakanava Telataipaleelta Oulunsaareen, Pirunvuori - Ruunaanselkä - Oulunsaari - Telataipale

Lähtö ja paluu Telataipaleen kanava (vaihtoehtoisesti Lohilahdelta)

Reittiselostukset saatavilla kielillä suomi, englanti ja venäjä.

Kesto n. 1-1 h 30 min | max 11 osallistujaa

 

Tee varaus!

 

Lähde Rib Saimaan matkassa Telataipaleen kanavalta kiertäen Oulunsaari. Risteily alkaa kenraali Suvorovin Telataipaleen sotakanavasta kertovalla historiallisella reittiselostuksella. Jatketaan matkaa Oulunsaarelle Pirunvuoren ja Ruunaanselän ohi vauhdikkaalla kyydillä. Reitillä ihailtavana jylhät maisemat. 

Suomalaisille kenraali Suvorov on jäänyt melko tuntemattomaksi, mutta Venäjällä hän on vastaava hahmo kuin suomalaisille Mannerheim. Aleksander Vasiljevitš Suvorov (1729–1800) oli venäläinen sotapäällikkö ja generalissimus eli ”kenraalien kenraali”. Hänen kuolematon maineensa perustuu siihen, ettei hän hävinnyt ainoatakaan käymästään noin 60 taistelusta. Katariina II määräsi 1791 Suvorovin Vanhaan Suomeen suunnittelemaan ja johtamaan alueen linnoittamista. Suvorov laittoi käyntiin sekä uusien linnoitusten rakentamisen että vanhojen korjaamisen. Lisäksi aloitettiin neljän sotakanavan rakentaminen, eli Kutvelen, Käyhkään, Kukonharjun ja Telataipaleen kanavat, jotka yhdistivät Lappeenrannan ja Olavinlinnan.

Aikalaiset pitivät Suvorovia originellina ja jääräpäisenä. Hän oli tavoiltaan kansanomainen ja viihtyi paremmin talonpoikien parissa kuin Pietarin ylhäisön juhlissa, joissa häntä yksinkertaisesti pidettiin pähkähulluna. Suvorovin sukujuuret vaikuttavat johtavan Suomeen, ja hän myös piti itseään suomalaisena, vaikka venäläiset historioitsijat eivät tätä tulkintaa luonnollisesti hyväksykään.

Rib Saimaan kyydissä pääset tutustumaan mielenkiintoisiin Suvorovin sotakanaviin reittiselostuksineen!

 

Hinta (sis. alv)

1.5.-11.6. 350€

12.6.-8.8. 400€

9.8.-20.10. 350€

 

+ Kysy tarjousta siirtokuljetus esim. Puumala, Sulkava, Savonlinna, Ruokolahti, Imatra!