Käyhkään kanavaristeily

 

Reitti: Puumalan satama – Käyhkää - Kukonharju – Puumalan satama

Lähdöt lauantaisin ja sunnuntaisin 8.7.–30.7.2023 klo 18.

Lisäksi tilausristeilyt ajalla 11.6 – 10.9.2023

P. 040 5558250 / Heikki Väisänen.

Kesto n. 2 h | min 5 osallistujaa | max 11 henkilöä

 

Tee varaus!

 

Risteilyllä tutustutaan venäläisen sotakenraali Aleksandr Suvorovin 1700-luvun lopulla rakennuttamiin sotakanaviin. Risteily lähtee Puumalan satamasta. Veneellä matkataan Kukonharjun ja Käyhkään kanaville.

Suomalaisille kenraali Suvorov on jäänyt melko tuntemattomaksi, mutta Venäjällä hän on vastaava hahmo kuin suomalaisille Mannerheim. Aleksander Vasiljevitš Suvorov (1729–1800) oli venäläinen sotapäällikkö ja generalissimus eli ”kenraalien kenraali”. Hänen kuolematon maineensa perustuu siihen, ettei hän hävinnyt ainoatakaan käymästään noin 60 taistelusta. Katariina II määräsi 1791 Suvorovin Vanhaan Suomeen suunnittelemaan ja johtamaan alueen linnoittamista. Suvorov laittoi käyntiin sekä uusien linnoitusten rakentamisen että vanhojen korjaamisen. Lisäksi aloitettiin neljän sotakanavan rakentaminen, eli Kutvelen, Käyhkään, Kukonharjun ja Telataipaleen kanavat, jotka yhdistivät Lappeenrannan ja Olavinlinnan.

Aikalaiset pitivät Suvorovia originellina ja jääräpäisenä. Hän oli tavoiltaan kansanomainen ja viihtyi paremmin talonpoikien parissa kuin Pietarin ylhäisön juhlissa, joissa häntä yksinkertaisesti pidettiin pähkähulluna. Suvorovin sukujuuret vaikuttavat johtavan Suomeen, ja hän myös piti itseään suomalaisena, vaikka venäläiset historioitsijat eivät tätä tulkintaa luonnollisesti hyväksykään.

 

Rib Saimaan kyydissä pääset tutustumaan mielenkiintoisiin Suvorovin sotakanaviin reittiselostuksineen!

Reittiselotukset suomi, englanti ja venäjä.

 

Hinta (sis. alv)

80 € / henkilö (vähintään 5 osallistujaa)

600 € / tilausmatka

 

Kysy perhepaketteja ja tarjousta ryhmille!

Tee varaus!