Kuljetus Rokansaareen

Rib Saimaa on Puumalan satamassa viikonloppuisin heinäkuussa, tuona aikana teemme myös tilausmatkoja Rokansaareen!

Lähdöt lauantaisin ja sunnuntaisin 8.7.–30.7.2023 klo 11 ja 14.

Paluumatka klo 14.20 ja 17.

Tai sovitusti 11.6.–13.8.2023, tiedustelut 040 5558250 /Heikki

Hinta (sis. alv)

Lähtö Puumalan satamasta: Menomatka 25€/aikuinen, 10€/lapsi

Paluu Puumalan satamaan: Paluumatka 25€/aikuinen, 10€/lapsi

Kesto 20min | max 11 osallistujaa

Varaa matka!

 

Rokansaaren harjusaari on osa 150 km mittaista, katkonaista harjujaksoa, joka alkaa Pieksämäeltä ja päättyy Kyläniemen kärkeen Niittylahden-Härkkimyksenhiekan tienoilla. Rokansaaren alueella maa vapautui mannerjäätikön alta 11 500-11 400 vuotta sitten, jolloin alueella liplattivat Saimaan jääjärvien vedet. Nykyään Rokansaaren maisemia hallitsevat suppalammet ja erilaiset rantakerrostumat, kuten Saimaan eri vaiheissa muodostuneet rantatörmät ja -vallit.

Rokansaaressa on myös hiekkamaahan kaivettuja 1. maailmansodan aikaisia taisteluhautoja sekä kivikautinen asuinpaikka. Rokansaaren retkisatamassa on retkeilyalue, jossa on kesäkahvila, vuokrattavia mökkejä, kaksi saunaa ja tulipaikkoja. Saaressa löytyy siis tutkittavaa, hiekkarantoja ja retkeilypolkuja unohtamatta.

Rokansaaren virkistysalueen omistaa Saimaan Virkistysalueyhdistys. Retkisataman rannasta löytyy Saimaa Geoparkin opaste, jossa kerrotaan alueen geologiasta ja saaren palveluista sekä retkeilijän etiketistä. Saarelta löytyy nuotiopaikka, kuivakäymälä ja jätepiste. Kohde soveltuu lapsiperheille.

Rib Saimaa vie seurueesi tutustumaan upeaan kesäiseen Rokansaareen!

 

Kysy tarjousta!